Besplatna dostava za kupnju iznad 40 EUR!

Cart

    Translation missing: hr-HR.cart.general.empty

Djelovanje poludragog kamenja na čovjeka

Poludragog kamenja ima u izobilju u prirodi i koristilo se od davnina u mnogim kulturama za donošenje sreće, prosperiteta i za zaštitu od bolesti i ozljeda. Vjeruje se da ovo kamenje posjeduje niz duhovnih i metafizičkih svojstava. Na primjer, ako netko proživljava teško razdoblje u životu, nošenje ili posjedovanje poludragog kamenja može pomoći da se razjasni i usmjeri.

Poludrago kamenje varira u boji i energiji. Prema nekim vjerovanjima, energija kamena može se prenijeti na onoga tko ga nosi kontaktom kamena s tijelom ili jednostavnim držanjem kamena u blizini. Kaže se da svaka vrsta poludragog kamenja djeluje na drugačiji način i donosi određenu vrstu koristi.

Evo nekih od njih:

 

Ametist

Ovaj se kamen smatra snažnim zaštitnikom i često se povezuje s prevladavanjem ovisnosti i čišćenjem uma od negativnih vibracija. Vjeruje se da donosi umirujuću energiju i potiče unutarnju snagu i hrabrost.

Ametist djeluje umirujuće i čisti um od negativnih misli. Također smanjuje stres, tjeskobu i pomaže pri spavanju. Povezuje se s povećanom usredotočenošću i duhovnim rastom. Može pomoći u održavanju ravnoteže u vašem životu i donijeti osjećaj mira.

Ogrlica ametist

 

 

Lapis Lazuli je prekrasan plavi kamen koji se stoljećima koristi u različitim kulturama. Donosi iscjeljenje i zaštitu onima koji s njim rade. Smatra se da donosi mir i unutarnju mudrost te uravnotežuje fizičku i emocionalnu energiju. Povećava psihičke sposobnosti, izoštrava intuiciju i donosi unutarnji sklad. Lapis Lazuli je kamen istine, koji nam pomaže da duboko sagledamo sebe i poduzmemo nešto.

 Ogrlica lapis lazuli

Rozi kvarc

Za rozi kvarc se kaže da je umirujući kamen koji može donijeti opuštanje i smirenost onome tko ga nosi. Koristi se za liječenje i vjeruje se da može potaknuti osjećaje ljubavi i njegovanja. Pomaže u emocionalnom iscjeljivanju i može donijeti emocionalnu ravnotežu i stabilnost.

Ogrlica rozi kvarc

 

 

Sodalit

Vjeruje se da sodalit ima uravnotežujući učinak na ljudsko tijelo, jer se smatra da donosi emocionalnu ravnotežu i mentalnu jasnoću. Često se koristi u meditaciji i duhovnom radu, jer se vjeruje da pomaže u otpuštanju naslaga kalcija, adrenalnih simptoma i stresa. Kada se koristi u kombinaciji s drugim ljekovitim kamenjem, pomaže poboljšati duhovnu transformaciju, otključati potisnute osjećaje i vodstvo te pružiti uvid i duhovnu komunikaciju.

 Ogrlica sodalit

Tigrovo oko

Smatra se da tigrovo oko djeluje kao zaštitnik od negativne energije, a istovremeno daje hrabrost, snagu i jasnoću namjere. Solarni je kamen i  pomaže u donošenju odluka, jasnom razmišljanju i hrabrosti. Fizički, tigrovo oko blagotvorno djeluje na oči, grlo, reproduktivni sustav i endokrini sustav.

Ogrlica tigrovo oko

 

 

Translation missing: hr-HR.blogs.article.older_post Translation missing: hr-HR.blogs.article.newer_post
Translation missing: hr-HR.general.search.loading